Item toegevoegd aan winkelwagen

Een grenen parket oliën

Het is erg gemakkelijk om grenen planken te kleuren. Dit kan met een parketolie. Deze olie is in allerhande kleuren te verkrijgen. Kleuring, behandeling en bescherming in één. U kan ervoor kiezen om de vloer door ons te laten oliën. Uw parketvloer is dan na plaatsing volledig klaar voor gebruik. Aangezien de grenen planken reeds geschuurd zijn hoeft u ze na plaatsing enkel te ontstoffen. Schuren is niet nodig. U heeft dus ook geen last van schuurstof in huis. Na het ontstoffen kan u de olie aanbrengen. Dit doet u beste met kleine stukjes per keer. Wrijf ongeveer 1 m² in met olie. Laat deze enkele minuten intrekken en wrijf daarna met een niet pluizige doek (bv. een katoenen t-shirt) de olie af die nog niet ingetrokken is. Doe op deze manier de volledige kamer. Wacht minimaal 6 tot 8 uur vooraleer u een tweede laag op dezelfde manier aanbrengt. Daarna moet u minimaal 24 uur (of tot de vloer niet meer kleeft) van de parket afblijven. Daarna is uw grenen vloer klaar voor gebruik. Het duurt ongeveer een 3 tot 4 weken totdat de olie volledig uitgehard is. In de tussentijd mag u de houten vloer niet dweilen. Probeer ook te voorkomen dat er iets van vocht  zoals een omgestoten glas water op de geoliede parketvloer komt. De vloer is namelijk erg gevoelig totdat de olie is volledig is uitgehard.

Een grenen vloer vernissen

Een grenen parketvloer kan zeker vernist worden. Parketvernis is een kleurloze laag die bovenop het hout komt te liggen. Vernis is verkrijgbaar is de matte variant of de satijnen variant. Indien u de grenen parket van een kleur wilt voorzien dat moet er een eerste een beits aangebracht worden. Vernis is erg slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Als u de vernis zelf wilt aanbrengen dan kan u dat na plaatsing doen. U brengt met een rol de eerste 2 lagen aan met voldoende tussentijd. Daarna zal u de parket lichtjes opschuren zodat de opgekomen vezels gebroken zijn. Daarna kan u de laatste laag vernis aanbrengen op dezelfde manier als de eerste 2 lagen. 

Hardwax NaturelHardwax Naturel wit Hardwax Wit Hardwax extra witHardwax licht grijsHardwax GrijsHardwax Donker grijsHardwax oud grijsHardwax Gerookte eikHardwax Wenge

Offerte aanvragen