Grenen plinten 

Omdat grenenhout erg goedkoop is, is een grenenhouten plint ook goedkoop. Al vanaf 1,75 € per meter (excl. btw) heeft u een grenen plint. De grenen plinten kan u meeoliën met uw grenen vloer zodat deze dezelfde kleur heeft als de grenenhouten vloer. Ook kan u deze grenen plint wit of dezelfde kleur dan de muur verven. Een grenen plint is wel van zacht hout en is dus gevoeliger voor krassen en beschadigingen. 

Plinten online kopen

U kan al onze plinten online bestellen in de webshop. Afrekenen kan bij levering of ophaling. Het online bestellen heeft als voordeel dat de online bestelling sneller verwerkt wordt. Het zal natuurlijk altijd mogelijk zijn om uw plinten te bezichtigen en aan te kopen in onze toonzaal. 

Plinten lijmen met plintenlijm

Voor het plaatsen van plinten wordt meestal geopteerd om deze te lijmen tegen de muur. Andere mogelijkheden voor het plaatsen van plinten zijn het schroeven van plinten en werken met clips. Voor het plaatsen met clips zijn de plinten in ons aanbod niet geschikt. Het voordeel van lijmen van plinten is dat deze nog licht aanpasbaar zijn totdat de plintenlijm droog is. Het grote nadeel van schroeven is dat dit niet het geval is. Ook is het moeilijk om perfect te boren zodat deze plinten perfect passen. Ook de schroefkoppen blijven zichtbaar of moeten opgestopt worden.

Mdf plinten

Mdf plinten of ook wel witte plinten of schildersplinten genoemd zijn gemaakt van mdf hout. Deze plinten zijn gegrond waardoor deze een witte kleur hebben. De witte gegronde plinten zouden na plaatsing gelakt of geverfd moeten worden, verven gebeurd met een witte kleur of dezelfde kleur als de muur. De mdf plinten kunnen ook afgelakt geleverd worden. Hier is bijvoorbeeld RAL9010 een populaire afwerking. 

Mdf plinten passen erg goed bij zowel een modern interieur als een landelijke inrichting. Of de houtsoort nu eik, es of grenen is, een witte plint kan altijd gekozen worden. Het voordeel van mdf plinten is dat deze ook op een tegelvloer geplaatst kan worden. U kan dan in het hele huis dezelfde plinten plaatsen. Mdf plinten zijn te verkrijgen als erg brede plinten of hoge plinten, tot wel 30 cm hoog.

| grenen plinten 20x45 | grenen plinten 20x70 |
| mdf plinten |