Item toegevoegd aan winkelwagen

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet een houten vloer acclimatiseren?
Parketvloeren moeten 5 dagen acclimatiseren in gesloten verpakking voor de installatie. De ruimte waar het parket geplaatst wordt moet een temperatuur hebben tussen 18-20°C en een relatieve vochtigheid tussen 45 en 60%.
Is een grenen parket stabiel?
Een grenen vloer van 21mm is zeker wel stabiel. Het is aangeraden om de vloer te verlijmen voor de extra stevigheid.
Hebben alle planken een tand en groef?
Alle planken hebben tand en groef rondom en zijn zeer gemakkelijk te plaatsen.
Kan een grenen parket gebruikt worden als wandbekleding?
Ja, grenen parket wordt ook vaak als wandbekleding gebruikt.
Welke grenen parket is geschikt als vloerbekleding?
Als u een grenen parket als vloerbekleding wilt gebruiken moet u kijken naar planken met een dikte van 21mm. Grenen parket dunner dan 20mm is veel te dun om als vloer te gebruiken. Uiteraard is dat wel mogelijk maar Belat parket raadt het af.
Hebben grenen planken open knopen?
Bij de extra rustic sortering zijn open knopen toegelaten. Bij een rustic sortering komt dat bijna niet voor.
Welke opties zijn er voor het behandelen van grenen vloeren?
Grenen vloeren kunnen naar keuze afgewerkt worden met hardwaxolie of vernis. De parket kan eventueel ook 1 of meerdere oppervlaktebewerkingen ondergaan zoals roken, borstelen, verouderen of schaven.

Voordelen van grenen vloeren

  • Goedkoper dan een eiken vloer
  • Het warme gevoel van een parketvoer
  • Authentieke uitstraling van een parketvloer
  • Kan meerdere keren opgeschuurd worden
  • Scandinavische uitstraling mogelijk

Grenen in slaapkamers

Grenenhout is een snelgroeiende houtsoort. Daardoor is grenenhout ook minder hard dan bijvoorbeeld eikenhout. U zal dus redelijk snel gebruikssporen zien op de grenen parketvloer. Dit heeft zijn charme voor sommigen, maar dat vindt niet iedereen. Hierdoor wordt grenenhout minder vaak gekozen in drukbelopen ruimtes zoals woonkamer, living of keuken. Het grote voordeel van grenen houten is dat er veel grenenhout beschikbaar is en daardoor is de prijs ook een stuk lager dan bijvoorbeeld eikenhout. Grenen parket is ongeveer eenderde van de prijs van een eiken parket. Hierdoor is een grenen parket een erg budgetvriendelijke oplossing als u in bijvoorbeeld de slaapkamers, de zolder of het eerste verdiep toch een echte houten vloer wilt leggen in plaats van een laminaat. 

Scandinavische look met grenen hout

Gaat u voor een scandinavische look of een chalet look in uw woning, dan is grenenhout zeer waarschijnlijk uw houtsoort naar keuze. Aangezien heel Scandinavië vol staat met grenenhout is deze houtsoort lokaal de meest gekozen houtsoort als bouwmateriaal. 

Hardheid van grenenhout

Grenen hout is geklasseerd onder de zachtere houtsoorten. Dat houdt in dat er uw grenen parketvloer vrij gemakkelijk gebruikssporen zal vertonen. Het laten vallen van voorwerpen op de grenen vloer kan voor putjes zorgen. Ook het verplaatsen van meubels zal snel voor krassen zorgen. Zand onder de schoenen werkt als schuurpapier. Daarom is een goede mat zeker aan te raden. Dit alles moet u echter niet afschrikken want een massieve grenen parket heeft een dikke slijtlaag waardoor deze makkelijk te schuren en opnieuw te behandelen met olie of vernis is. Op deze manier gaat zal uw grenen parketvloer vele tientallen jaren meegaan. 

Een grenen parketvloer onderhouden

Het onderhoud van een grenen vloer is niet zo heel moeilijk. U mag zoveel stofzuigen en swifferen als u wenst. Let wel dat sommige (goedkopere) stofzuigers krassen maken in de parket. U kan hiervoor een opzetstuk kopen speciaal voor houten vloeren. Verder is het voldoende om 1 keer per maand te dweilen. Dit doet u met een uitgewrongen, licht vochtige dweil. Als uw grenen parket geolied is, dan is het aangeraden om een voedende zeep speciaal voor geoliede vloeren te gebruiken. Een verniste vloer heeft geen zeep nodig. Hier mag u gewoon kraantjeswater zonder zeep gebruiken. 

Extra extra rustic 10x100 | Extra extra rustic 23x100 | Extra extra rustic 21x140 | Extra rustic 21x190 | Premium 21x155 |

Offerte aanvragen